Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden
123 Verfexpert.nl

Hout beschermen

Als u hout gebruikt in uw woning, tuin of ander project, is goede houtbescherming van essentieel belang. Hout is een natuurlijk, levend materiaal dat, zonder de juiste bescherming, kan lijden onder invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan uv-straling en schimmels. Om dit te voorkomen leggen we u graag uit welke houtbeschermingsmiddelen het beste te gebruiken zijn om uw hout jarenlang in optimale staat te houden. Lees verder en kom alles te weten over houtbescherming.

Waarom is houtbescherming zo belangrijk?

Hout is zonder de juiste bescherming erg kwetsbaar voor invloeden van buitenaf, zoals regen, uv-straling en schimmels. Deze elementen kunnen onder andere leiden tot verwering, wat betekent dat het hout zijn sterkte en structuur verliest, vaak door blootstelling aan vocht, wind en zon. Verkleuring is ook een veelvoorkomend gevolg van onbeschermd hout, waarbij de oorspronkelijke warme houttinten vervagen. Een van de meest ernstige gevolgen is houtrot, dat ontstaat als hout langdurig blootgesteld is aan vocht. Naast het feit dat het hout zijn mooie uitstraling verliest, verzwakt de constructie van het hout, waardoor er een gevaarlijke situatie kan ontstaan.

Welke houtbeschermingsmiddelen raden we aan?

De keuze voor het juiste beschermingsproduct hangt af van verschillende factoren: het type hout (zacht of hardhout), de locatie (binnen of buiten), de blootstelling aan specifieke weersomstandigheden en natuurlijk uw persoonlijke smaak. Voor buitentoepassingen waar het hout blootstaat aan zwaardere omstandigheden, is een product nodig dat bestand is tegen vocht, temperatuurschommelingen en zonlicht. Voor binnengebruik is het belangrijk om te overwegen hoeveel slijtage het hout zal ondergaan en of het in aanraking komt met water of andere vloeistoffen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de afwerking die u wenst. Sommige producten, zoals bepaalde oliën en beitsen, versterken en verdiepen de natuurlijke kleur van het hout, terwijl andere, zoals sommige lakken, een meer uniforme en glanzende afwerking bieden. Ongeacht uw keuze, is het cruciaal om de instructies van de fabrikant te volgen voor de beste resultaten en een langdurige bescherming van uw hout.

Binnen hout beschermen

Er zijn diverse houtbeschermingsmiddelen op de markt voor de bescherming van uw hout, elk met hun specifieke eigenschappen. Voor binnen zijn houtolie en houtlak van het hoogwaardige merk Remmers veelgebruikte opties. Houtolie dringt diep in het hout door, voedt het en benadrukt de natuurlijke houtnerf, terwijl lak een beschermende laag vormt die het hout beschermt tegen krassen en slijtage.

Buiten hout beschermen

Voor buitengebruik is HK Lazuur houtbeits van Remmers het aanbevolen product. Houtbeits biedt een essentiële bescherming voor hout tegen weersinvloeden, vocht en uv-straling, en verlengt de levensduur ervan. Het is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, waardoor het naast functioneel ook esthetisch aantrekkelijk is. Beits laat hout ademen, voorkomt houtrot en schimmel, en behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout. Voor een effectieve bescherming is het belangrijk om het hout voor te bereiden en de beits correct aan te brengen, met regelmatig onderhoud voor langdurige resultaten.

Een andere goede optie is impregneermiddel van het merk Remmers. Niet alleen voor hout, maar ook voor WPC (Wood Plastic Composite), bamboe of minerale ondergronden. WPC impregneerolie voedt het WPC in de diepte, totdat verzadiging bereikt is. Het biedt bescherming tegen uv-straling, schimmel en andere invloeden van buitenaf. Het handige aan impregneermiddel is dat het grijs, bruin en kleurloos verkrijgbaar is. Hierdoor behoudt het WPC zijn mooie uitstraling, terwijl het wel beschermd is. Impregneermiddel is gemakkelijk aan te brengen en droogt snel. Het natuurlijke karakter van het WPC blijft behouden en het is gemakkelijk aan te brengen op horizontale oppervlakken.

Ook lak is voor hout buiten te gebruiken. Lak is alleen bruikbaar op deuren, kozijnen of ander maatstabiel hout. Als u lak op gevelbekleding of tuinhout gebruikt heeft dit beschermingsmiddel bij buitengebruik wel zijn kwetsbaarheden. Hout dat gebruikt wordt voor gevelbekleding en tuinhout vertoont doorgaans wat meer zwel en krim gedrag. Als er daardoor scheurtjes in het hout ontstaan, kan er vocht achter de lak dringen met als mogelijk gevolg afbladderende de lak. Dit geldt natuurlijk ook voor een kleine beschadiging, zoals een kras of een losse noest. Voor gevelbekleding en tuinhout is HK lazuur of een andere houtbeits dus beter geschikt.

123Verfexpert: uw leverancier voor houtbeschermingsmiddelen

Wilt u uw hout beschermen en de stevigheid en uitstraling langdurig behouden? Bestel dan uw houtbeschermingsmiddelen bij 123Verfexpert en geniet van hoge kwaliteit producten en snelle levering.

Heeft u een vraag? Neem contact op!

Heeft u nog een vraag over het beschermen van uw hout of over de houtbeschermingsproducten? Neem dan contact met ons op via de onderstaande buttons. Onze verfspecialisten beantwoorden graag al uw vragen!

Dé expert in houtverf

Al meer dan 50 jaar ervaring.

Vrijblijvend advies

Onze verfexperts horen het graag en vertellen u meer over onze verfproducten.

Premium producten

We verkopen alleen de beste merken waar we zelf achter staan.

Recentelijk bekeken

Sansin ENS Extra mat

 • 2 lagen, high solid beits systeem
 • Voor kozijnen, deuren, gevels en vloeren
 • Voor de langst mogelijke onderhoudscycli
vanaf  55,00  (incl. BTW)

Remmers Buitenhout Krachtreiniger

 • Verwijderd effectief restanten van olie en impregneerlazuren van vlonders
 • Schuren is niet meer noodzakelijk
 • Watergedragen
 55,00 (incl. BTW)

Remmers Facade Cream 25 basic

 • Voor het waterafstotend maken van baksteen, klinkers, kalkzandsteen, natuursteen en stucwerk
 • Slechts 1 laag aanbrengen, tenminste 15 jaar duurzame werking
 • Kant-en-klare uit de verpakking direct op de muur, zonder geknoei
vanaf  145,00  (incl. BTW)

Remmers Induline LW-718

 • Matte, semi-filmvormende beits voor o.a. gevelbekleding
 • Zeer geschikt voor Thermowood
 • Kwasten of spuiten
 275,00 (incl. BTW)

Handschoen pu-soft wit maat xl

 1,99 (incl. BTW)

Remmers Primer Hydro LC

 • Grondering en hechtbrug voor Remmers Baseplan vloeregalisatiemortel
 • Voor een perfecte hechting op niet zuigende ondergronden
 121,50 (incl. BTW)
Aanbieding!

Remmers HK Lazuur Kleurloos

 • Impregneerbeits voor buiten (Tuinhuizen, veranda's ed.)
 • Kleurloos
 • Makkelijk te verwerken
vanaf  29,95  (incl. BTW)

Remmers Betofix RM

 • Snel hard
 • Bijzonder lage krimp
 • Vorst bestendig
 125,00 (incl. BTW)

Remmers Kiesol

 • Inzetbaar voor veel verschillende vochtproblemen
 • Te gebruiken op iedere ondergrond
 • Verstevigend, poriën verdichtend en waterafstotend
vanaf  30,00  (incl. BTW)

Remmers Funcosil WS

 • Beschermd de gevel tegen slagregen
 • Verminderd vervuiling van de gevel
 • KOMO kwaliteitsverklaring BRL 1154
vanaf  75,00  (incl. BTW)

Remmers Aqua SL-418/10 stompmat

 • Kleurloze meubellak tbv spuitapplicatie
 • Helder
 • Sterk en hoge bestendigheid
vanaf  75,00  (incl. BTW)

Roll and go (3x liner) go! paint

 4,61 (incl. BTW)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief om 4 maal per jaar leuke nieuwtjes, kortingsacties en achtergrondinformatie te ontvangen.

06 2343 0976

info@123verfexpert.nl